GTM-WMNVWQB
top of page

Smerter

Smerter kan opstå mange steder og have mange årsager, men en ting er sikkert. Vi fungere bare ikke optimalt, når vi har smerter.

Hvis man har gået med muskel smerter i længere tid, løses det naturligvis ikke sådan lige med det samme. Du må forvente, at der skal bruges nogle behandlinger, alt efter hvor længe det har haft smerterne. Når du har fået løst de spændte muskler, så du er blevet smertefri, er det en god ide, at komme jævnlig, så du undgår smerterne kommer igen. Selvom det føles som "bare" velvære, at blive masseret, når man ikke har ondt, så er det forebyggende behandling.

Eksempler på smerter

De fleste hovedpiner kommer ofte af spændinger fra nakke/skuldre. Hovedpine opstår ofte enten "som en hætte" der sidder for stramt/i tindingen eller foran i panden.  Ved at løsne op for disse spændinger, letter hovedpinen. Det kræver som regel flere behandlinger, alt efter hvor længe du har gået med spændingerne. Vær opmærksom på om du har drukket vand nok. Hvis man ikke får tilstrækkeligt med vand, kan det også medføre hovedpine (Kaffe og te tæller ikke med i vandberegningen.

OBS hovedpine kan blandt andet også skyldes et for højt blodtryk. Husk at smutte forbi din læge hvis du er i tvivl om hvad din hovedpine skyldes.

Gode behandlinger mod hovedpine: Massage, øreakupunktur, zoneterapi, MET

En frossen skulder er en tilstand hvor der først kommer smerter i skulderen, efterfølgende bevægeindskrænkning og til sidst langsom genvinding af bevægeligheden. Forløbet kan vare 1-2 år.

Man kender ikke sikkert årsagen til en frossen skulder. Lidelsen opstår som regel uden, at man har slået skulderen eller på anden måde er kommet til skade. 

Smerterne skyldes en kraftig irritation i ledkapslen omkring skulderen. Den nedsatte bevægelighed skyldes at ledkapslen skrumper og bliver for stram og samtidig kommer der nogle sammenvoksninger i leddet.  

1) Der optræder smerter, som kan være ret kraftige, smerterne kan stråle ud i armen. Der kan værre forværring af smerterne om natten. Det gør ondt at bevæge skulderen. Dette stadium kan vare 2-6 måneder

2) Smerterne begynder at forsvinde. Er især præget af vedvarende bevægeindskrænkning. Dette stadium kan vare i ca. 6 måneder.

3) Der kommer langsomt bedre bevægelighed. Bevægeligheden genvindes gradvist over 4-6 måneder. Hos nogle få vil der være vedvarende bevægeproblemer.

De angivne tidsintervaller er kun ca. intervaller og kan variere fra person til person.

Der er ikke nogen egentlig behandling af en frossen skulder. Man kan dog få lindret nogle smerter ved behandlinger.

Gode behandlinger til lindring: massage, MET, øreakupunktur og infrarød varme.

Muskelsmerter opstår, når vi ikke bruger kroppen hensigtsmæssigt eller overbelaster den. Ofte kommer der muskel smerter efter havearbejde, sport udøvelse, eller en lang arbejdsdag ved en pc. Ofte ignorerer vi smerten og tænker, at det nok går væk af sig selv, og næste dag fortsætter vi den uhensigtsmæssige måde at bevæge os på. Når vi har gjort det længe nok, opstår balladen. 

Gode behandlinger til muskel smerter: Massage, MET, infrarød behandling, cupping, hotstone

Ischias smerter kan være meget invaliderende. Smerter i lænd, balle, hofte, lår og læg. Problemer med at gå og sidde. Mange af mine klienter, er kommet af andre årsager, og har troede, at deres smerter skyldes de enten skulle have skiftet hofte eller knæ. Når jeg går i gang med at undersøge ischias, og den sidder i klemme, skal der som regel flere behandlinger til før Ischias slipper sit tag. 

Normalt må massage ikke gøre ondt, men når det gælder ischias, kan jeg desværre ikke hjælpe, uden at det gør ondt, fordi når det drejer sig om ischias er der også nervesmerter, og det gør altså ondt, men på den anden side, så gør det også ondt ubehandlet. Jeg forsøger naturligvis så vidt det er muligt, at være hensynsfuld.

Gode behandlinger til Ischias: Massage, MET, hotstone

Gigt patienter har det som regel værst i fugtigt eller koldt vejr. Men man kan smertelindre ganske udmærket med infrarød varme og massage. Behandlingen har også effekt når det er varmt vejr.

Klienter med fibromyalgi er rigtig glade for at ligge i infrarød varme først og derefter få massage.

Gode behandlinger til Gigtsmerter og Fibromylagi: Massage og infrarød. Til fibromyalgi klienter kan der suppleres med cupping med rigtig god effekt.

Hælspore bruges meget ofte, selvom det ikke er hælspore, men hælpudebetændelse. Hælspore skal oftest opereres, mens hælpudebetændelse kan masseres og trænes væk eller i det mindste bringes til lindring. 

Udklip.PNG
bottom of page